2018. február 5., hétfő

Sült csirkecomb rizibizivel

Hozzávalók:

4 egész csirkecomb
1 bögre rizs
20 dkg zöldborsó
1 csomag fagyasztott zöldség
sült csirke fűszerkeverék 



Elkészítése:

A csirkecombokat alaposan megtisztítjuk, megmossuk és félbe vágjuk. Egy kis olajjal és a fűszerkeverékkel összeforgatjuk és sütőzacskóba téve mehet az előmelegített sütőbe. 

Amikor már majdnem kész, vegyük ki a zacskóból és nagyobb hőfokra kapcsolva felső sütéssel pirítsuk meg a combokat, hogy szép pirult színt kapjanak. Ha sóval megszórjuk, finom ropogós lesz a bőre.

Párolt rizst készítünk. A zöldborsót vajon puhára pároljuk, sóval ízesítjük, kevés törött borssal fűszerezzük, petrezselyemzöldet adhatunk hozzá. A párolt rizshez hozzákeverjük a zöldborsót.

A fagyasztott zöldséget vajon megpároljuk. 

Jó étvágyat kívánok! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Betyáros húsgombóc

Hozzávalók: Húsgombóchoz: 500 g darált hús 1 kis fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 tojás 1 csokor aprított petrezselyem ...