2018. február 12., hétfő

Almás pite

Hozzávalók:

A tésztához
40-45 dkg liszt
1/2 cs. sütőpor
2 tojás sárgája
2 ek. cukor
 pici só
 25 dkg ráma
1 pohár tejföl

A töltelékhez
1,5 kg alma
1 cs vaníliás pudingpor
ízlés szerint cukor 
fahéj

zsemlemorzsa



Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Egy jól nyújtható tésztát kapunk belőle. Két részre osztjuk. 

A töltelékhez az almát nagy lyukú reszelőn lereszelem, ízesítem a cukorral és a fahéjjal. Pár percig hagyjuk állni, hogy levet eresszen. 

Kinyomkodom az almát. A levét - kb. 3-4 dl - felfőzöm egy csomag vaníliás pudingporral.  Ha elértük a puding állagot, akkor levesszük a tűzről és hagyjuk kicsit hűlni. Ezután hozzákeverjük a kinyomkodott almához.

A tészta egyik felét belenyújtjuk a forma aljába. Hintsük meg némi zsemlemorzsával, majd mehet bele az almás töltelék. A tészta másik felét kinyújtjuk és a pite tetejére igazítjuk. 

Tetejét lekenjük egy tojás kissé felvert fehérjével, majd mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 30-35 percig sütjük. 

Ezt a receptet Andi konyhájában találtam. Lehet meggyes vagy almás, tökéletes lesz a végeredmény.  :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Betyáros húsgombóc

Hozzávalók: Húsgombóchoz: 500 g darált hús 1 kis fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 tojás 1 csokor aprított petrezselyem ...