A tésztához
40-45 dkg liszt
1/2 cs.
sütőpor
2 tojás sárgája
2 ek. cukor
pici só
25 dkg ráma
1 pohár
tejföl
A töltelékhez
1,5 kg alma
1 cs vaníliás pudingpor
ízlés szerint cukor
fahéj
fahéj
zsemlemorzsa
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Egy jól nyújtható tésztát kapunk belőle. Két részre osztjuk.
A
töltelékhez az almát nagy lyukú reszelőn lereszelem, ízesítem a cukorral és a fahéjjal. Pár percig hagyjuk állni, hogy levet eresszen.
Kinyomkodom az almát. A levét - kb. 3-4 dl - felfőzöm egy csomag vaníliás pudingporral. Ha elértük a puding állagot, akkor levesszük a tűzről és hagyjuk kicsit hűlni. Ezután hozzákeverjük a kinyomkodott almához.
Kinyomkodom az almát. A levét - kb. 3-4 dl - felfőzöm egy csomag vaníliás pudingporral. Ha elértük a puding állagot, akkor levesszük a tűzről és hagyjuk kicsit hűlni. Ezután hozzákeverjük a kinyomkodott almához.
A
tészta egyik felét belenyújtjuk a forma aljába. Hintsük meg némi zsemlemorzsával, majd
mehet bele az almás töltelék. A tészta másik felét kinyújtjuk és a pite tetejére igazítjuk.
Ezt a receptet Andi konyhájában találtam. Lehet meggyes vagy almás, tökéletes lesz a végeredmény. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése