Hozzávalók:
Tészta:
25 dkg Nagyi titka pizzaliszt 
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
2,5 dkg friss élesztő
1,25 dl meleg víz
0,25 dl olívaolaj 
Töltelék:
1 dl fűszeres paradicsomszósz
2 csomag mini mozzarella
néhány szelet paprikás szalámi 
Tetejére:
1 tojás
Elkészítés:
A lisztet egy nagy tálba mérjük, hozzáadjuk a sót, a cukrot, majd 
belemorzsoljuk az élesztőt. Hozzáöntjük az olajat, végül több részletben
 a langyos vizet is. Ruganyos tésztát dagasztunk belőle. Meleg helyen, 
letakarva 40-45 percig kelesztjük. 
A megkelt tésztát átgyúrjuk, ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és kiszaggatjuk. Én ehhez most egy pálinkáspoharat használtam. Nekem így 22 db kis tésztácskám lett. Ezeket nyújtófával kör alakúra nyújtunk.
A paradicsomos mártáshoz apróra vágott vöröshagymát pici olajon megdinsztelünk, adunk hozzá egy kis zúzott fokhagymát, sót, pici cukrot, oregánot és bazsalikomot. 
A tészták közepére tegyünk egy kiskanál szószt, apróra összevágott szalámit és egy kis mozzarellát. A tészta széleit összecsípjük, ez a rész kerül majd alulra a sütőedényben. 
Vékonyan kiolajozzuk a sütőformát, és belehelyezzük az összes kis 
golyót. A tetejét megkenjük a felvert tojással, végül megszórjuk reszelt sajttal. 
200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre 
sütjük.
Forrás: Nagyi titka
Forrás: Nagyi titka

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése