Hozzávalók:
250 g vaj
1 dl tej
470 g finomliszt
100 g rétesliszt
3 tojássárgája
12 g só
1 dl tej
470 g finomliszt
100 g rétesliszt
3 tojássárgája
12 g só
Elkészítése: 
Kimérem a liszteket, hozzáadom a sót, a tojások sárgáját, az olvasztott vajat és
 a tejet. Csak annyira dolgozom el, hogy összeálljon a tészta.
Egy nagyobb méretű tálca hátoldalán 1,5 cm vastagságú téglalapot próbálok nyújtani a belőle. A nyújtást meg lehet oldani egy  külön lisztezett felületen is, és utána tesszük át a tálcára.
Ezután 2x2 cm-es hálót 
karcolok  késsel a tészta tetejére. Beteszem a fagyasztóba, kb. félóra alatt kifagy. 
Kiveszem a fagyasztóból és a karcolás 
mentén éles, vékony pengéjű késsel kockákra vágom, de még nem szedem 
szét. Megkenem tojással, magokat szórok rá - ez lehet dió, mandula, mák,
 szezámmag, lenmag, köménymag vagy sajt. 
Kézzel rányomogatom egy picit, hogy ne potyogjon majd le, csak egyrétegű legyen. 
Mehet a sütőpapírral kibélelt tepsibe. 200 fokon kb. 20 perc alatt 
aranyszínűre sütöm.
Erre a receptre wiselady oldalán bukkantam és azóta is rendszeresen elkészítem. 
Forrás: wiselady.hu


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése