Hozzávalók:
A tésztához
40 dkg liszt
1 cs. sütőpor
8 dkg vaj
30 dkg kristálycukor
1 cs. vaníliáscukor
2 tojás
3 ek méz
2 dl tej
A mázhoz
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
3 ek kakaópor
8 ek tej
1/2 dl rum, vagy fél kis üveg rumaroma, de akkor kell még bele 1 dl tej/
15-20 dkg kókuszreszelék
darált dió
Elkészítése:
Ezt a receptet Andi konyhájában találtam és jelentem valóban nagyon finom.
A liszttel összekeverjük a sütőport. A vajat, a kristálycukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a mézet, azután beledolgozzuk a lisztet, végül a tejet.
A masszát egy 23*35 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és 180 fokon középső bordamagasságon 35-40 percig
sütjük (tűpróbáig). 10 percig a tepsiben pihentetjük, majd kiborítva
hagyjuk az egészet kihűlni, és 4x4 centis kockákra vágjuk.
A mázhoz simára keverjük a vajat a porcukorral és a kakaóporral,
apránként hozzáadjuk a tejet, majd mérsékelt tűzön, folyamatosan keverve
éppen csak összeforraljuk. Lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a rumot,
vagy rumaromát.
A tésztakockákat egyenként belemártjuk a csokis masszába, kissé lecsepegtetjük, és a kókuszreszelékbe forgatjuk, majd tálcára, vagy rácsra helyezzük. Hagyjuk egészen megszáradni.
Tovább gondolva, készíthetünk pirított darált dióba vagy a gyerkőcöknek színes tortadarába forgatott változatot is. Garantáltan tetszeni fog Nekik. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése