500 g brokkoli
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek vaj
160 ml főzőtejszín
só
bors
késhegynyi szerecsendió
Elkészítése:
Először a brokkolit szétbontjuk, megmossuk. A brokkoli szára is ehető, így apró darabokra vágva, azt is tegyük bele.
A vajat felolvasztjuk, és üvegesre pirítjuk rajta a felkockázott vöröshagymát. Ha megpirult, tegyük rá a fokhagymát is kis időre.
Mehet a brokkoli. Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen csak ellepi. Sózzuk, fűszerezzük.
Puhára főzzük, majd hozzáadjuk a tejszínt, és összeturmixoljuk. Szükség esetén tejjel hígíthatjuk.
Visszatesszük a tűzhelyre, és egyet rottyantunk rajta. Ha szükséges, akkor még fűszerezzük.
Pirított kenyérkockákkal vagy levesgyönggyel megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése