2018. február 1., csütörtök

Brokkoli krémleves

Hozzávalók:

500 g brokkoli
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek vaj
160 ml főzőtejszín

bors
késhegynyi szerecsendió





Elkészítése: 

Először a brokkolit szétbontjuk, megmossuk. A brokkoli szára is ehető, így apró darabokra vágva, azt is tegyük bele.

A vajat felolvasztjuk, és üvegesre pirítjuk rajta a felkockázott vöröshagymát. Ha megpirult, tegyük rá a fokhagymát is kis időre.

Mehet a brokkoli. Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen csak ellepi. Sózzuk, fűszerezzük.

Puhára főzzük, majd hozzáadjuk a tejszínt, és összeturmixoljuk. Szükség esetén tejjel hígíthatjuk. 

Visszatesszük a tűzhelyre, és egyet rottyantunk rajta. Ha szükséges, akkor még fűszerezzük.

Pirított kenyérkockákkal vagy levesgyönggyel megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!  :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Betyáros húsgombóc

Hozzávalók: Húsgombóchoz: 500 g darált hús 1 kis fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 tojás 1 csokor aprított petrezselyem ...